בשנים האחרונות אנו עדים לשינויים רבים בהרגלי האכילה והבילוי של הישראלים, גם בכל מה שקשור לאירועים – כך למשל בחתונות קיים כיום ביקוש הולך וגובר לאוכל קל ובריא יותר, כדוגמת זה שמציע קייטרינג חלבי.
בישראל נהוג לקיים את מרבית החתונות בעונת הקיץ, מתום ספירת העומר ועד אחרי סוכות (פחות או יותר מחודשים מאי ועד אוקטובר) במקומות שהם יותר בבחינת אולמות וגני אירועים.
עונת הקיץ הישראלית היא כידועה עונה חמה וכך עולה הביקוש לחתונות קלות ו-‘”אווריריות” יותר שנערכות בשעות הצהריים ובאזורים מתאימים, למשל מקומות יותר הרריים או מקומות קרובים לחוף הים – כך לצורך העניין אולמות אירועים פופולאריים שמגיבים נכון לטרנד הזה מציעים גם קייטרינג מתאים, קל יותר, עם פחות מנות בשר או על בסיס חלבי לגמרי.
מתאים יותר לצהרי שישי
מנות צמחוניות ומנות דגים, כולל מנות פסטה מסוגים רבים, הן מנות קלות יחסית לעיכול. הגשה של אוכל כזה בחתונה של יום שישי בצהריים מאפשרת לחוגגים ולמוזמנים לעבור את הצהריים בקלות יחסית, ולא להגיע לערב שבת כאשר הם ‘מלאים ומפוצצים’. האוכל החלבי-צמחוני מאפשר אפילו מעבר נח לשינת הצהריים המפורסמת של ימי שישי, כך שגם מבחינה זו, איש אינו יוצא מופסד.
מתאים למגוון גדול יותר של אורחים
אי אפשר להתעלם מכך שיש היום אין ספור מטבחים שונים שמיועדים לאנשים עם מגוון עצום של העדפות. נשים לרגע את מגוון הכשרויות בצד ונתייחס רק לאופי האוכל: יש מי שאוכלים רק טבעוני – ללא מוצרי חלב, דגים, בשר או ביצים; יש צמחונים – שלרוב אוכלים גם מוצרי חלב, אבל לא תמיד דגים; יש כאלו שלא אוכלים גלוטן, אחרים שאוכלים רק בשר וכאלה שנמנעים מפחמימות.
בעוד שבמטבח בשרי קשה למצוא מנות רבות בעלות מכנה משותף שמתאים לכולם, הרי שבמטבח חלבי יימצאו מנות משותפות רבות: את כל הסלטים ניתן להגיש ללא גבינה או מוצרי חלב וניתן להרכיב תוספות שמבוססות על קטניות, כך למשל – פסטות ניתן להגיש ברטבים ללא שמנת ודגים אפשר להגיש בתנור או במחבת, ללא פחמימות ברוטב. בצורה כזו אפשר ליצור תפריט שבו כל אחד ואחת ימצאו שתיים או שלוש מנות שיתאימו להם, גם אם הדרישות שלהם מאוד ייחודיות.
נוח יותר מבחינת עלות הכשרויות
בעוד שבשר בכשרות מהודרת – מהדרין או בד”צ – הוא בשר הרבה יותר יקר מבשר בכשרות רגילה, הרי שלדוגמא תפריט חלבי כשר למהדרין הכולל מוצרי חלב, דגים או ירקות ניתן לקבל במחירים ובעלויות יחסית סבירים. נקודה זו חשובה, כיון שהיא מאפשרת להגיש קייטרינג בכשרות מהודרת יחסית, שתהיה לו עלות סבירה. כמובן שקל יותר להגיש אוכל צמחוני או חלבי באירוע צהריים כמו חתונת צהריים של יום שישי, מאשר חתונה שנערכת בערב, באולם מפואר ויקר. בחתונה מהסוג הראשון האורחים מצפים לקבל אוכל קליל וטעים ואילו בחתונה מהסוג השני הם כן מצפים למנות בשריות, יחסית יקרות יותר מבחינת הידור, כשרויות וכו’.