הזמנת אוכל משרד או לבית, תכנון ארוחה לישיבת הצוות השבועית, ואף תכנון ארוחה חלבית לאירוע קטן ומפגשים חברתיים, תמיד יעלו את השאלה: סלט או פסטה? חובבי הירקות ובעלי המודעות לבריאות ידחפו להזמנת סלט עשיר ומעניין, ואילו חובבי הפחמימה האיטלקית יתקשו לוותר על הפסטה המנחמת והמשביעה על כל תצורותיה.
בהזמנה של ארוחה חלבית למספר סועדים, ניתן ובהחלט מומלץ לשלב בין מנות פסטה חמה אשר שוחה ברוטב עשיר, לבין סלט מרענן לצדה, אולם בבחירת מנה אישית, אחת ממנות הדגל הנותנות מענה להתלבטות היא סלט פסטה.
סלט פסטה – רכיבים
סלט פסטה הוא סלט עשיר, אשר משלב בין ירקות צלויים לירקות טריים, רוטב דומיננטי ופסטה אל דנטה מבושלת ומסוננת.
סלט פסטה מבית הולי בייגל יגיע במספר גדלים, בהתאמה לאירוע ולהיקף הסועדים, ויכלול: פלפלים מקומיים צבעוניים בקלייה קלה, עגבניות שרי אדמוניות חתוכות, רצועות של בצל סגול וקריספי, (אפשר גם לוותר על הבצל) זיתים ירוקים או שחורים בחמיצות מעודנת, פרוסות שום קלוי לתיבול, ותלתלי פסטה פוזילי מבושלים ומסוננים, ללא רוטב, השואבים את טעמם מן הירקות ומתיבול הפסטו בזיליקום העשיר המלווה את הסלט.
סוגי פסטה שמתאימים להכנת סלט
הכנת סלט פסטה בבית אפשרי בהחלט, וניתן לחבר פסטה מבושלת למעשה לכל שילוב של ירקות בכדי להפוך את הסלט למשביע ולתת לו מקום של מנה עיקרית. ככלל, הפסטה המתאימה ביותר לשילוב בסלט היא פסטה פוזילי- יחידות פסטה מסולסלות בדוגמת ביסלי. תצורה זו מתאימה במיוחד לסלטים מאחר והיא שומרת על הפסטה קריספית ונוקשה מעט ואינה מתרככת כנגד הרוטב והמיצים של הסלט, אולם סופגת היטב את הטעמים של הירקות ונגיעות הרוטב.
יחד עם זאת, לאלו שאינם חובבי מרקם אל דנטה או למי שפשוט לא מצא פסטה פוזילי במזווה, ניתן בהחלט לעשות שימוש בפסטות מסוגים שונים דוגמת צדפים, פפיונים, צינורות וכדומה. ספגטי ארוך או אטריות רחבות פחות יתאימו למנה זו.
עוד שירותים שאנו מספקים:
היתרונות הבולטים שבהזמנת סלט פסטה
- מנה עיקרית, משביעה, המשלבת בין ויטמינים ומינרליים וסיבים תזונתיים שמקורם בירקות, לפחמימה מנחמת ומשביעה לאורך זמן.
- ניתן להחליף את הפסטה המסורתית בפסטה מקמח מלא ולשדרג אף יותר את היתרונות התזונתיים של הסלט.
- עמידה וניתנת לשמירה במקרר- סלט פסטה מגיע טרי, לאחר שחיתוך הירקות והשילוב עם הרכיבים הנוספים נעשה במקום. המנה היא מנה קרה, אינה דורשת חימום לפני ההגשה, ובמידה ולא חוסלה לחלוטין (עניין מפתיע לכשלעצמו) ניתן לאחסן את הסלט הנותר בקופסא סגורה במקרר ולהוסיף לאכול ממנה גם ביום שאחרי. יש שאומרים שהשהות במקרר רק מגבשת יותר את הטעמים ומשביחה את המנה.
- מנה ססגונית ונאה שמשתלבת בכל שולחן ומושכת את העין.
- ניתנת לשילוב במגוון סוגי ארוחות, מתאימה לצמחוניים ולסועדים אשר לרגישים למוצרי חלב.
- לשומרי המשקל שבניכם, ניתן לשלב גבינה בולגרית 5%.
- סלט הפסטה של הולי בייגל קיים גם וריאציה טבעונית.
מנות שמתאים לשלב לצד הסלט
בתכנון של ארוחה חלבית משפחתית, ערב חברות או אירוע קטן, לשילוב בין המנות קיימת חשיבות רבה ביצירת ארוחה מאוזנת, עשירה ולא מכבידה.
בארוחה הכוללת מספר מנות נשלב את סלט הפסטה בשלב הראשוני לארוחה, לצד סלטים נוספים ומגשי גבינות ומטבלים, שלאחריהם יגיעו מנות חמות המשלבות פחמימות וחלבונים. כאשר הארוחה מוגשת כולה יחד, נגיש את סלט הפסטה לצד סלט נוסף אחד לכל הפחות, שיכלול ירקות לצד רכיב חלבון דוגמת גבינה או טונה, ללא פחמימה נוספת. בהמשך לאלה ניתן לשלב מנות קרות השומרות על הקו הבריא והססגוניות, דוגמת מגשי סושי, או לחילופין מעבר למנות חמות דוגמת תפוחי אדמה מוקרמים, גלילי חצילים ממולאים בגבינות, מגש שקשוקה פיקנטי ומהביל, ויש שיגידו למרות הכל מגש פסטה חמה ברוטב שמנתי ועשיר.