אילו סוגי לחמים המובילים ביותר שתוכלו למצוא במאמר הקרוב נספק לכם את כל המידע. אחד המזונות הפופולריים ביותר הוא הלחם. בסיבוב קטן בסופר או במאפיה השכונתית ניתן לראות כמות בלתי מבוטלת של מאפים וסוגי לחמים בגדלים וצבעים שונים.
כל אחד מן הלחמים מתאפיין בצורת אפייה שונה, ערך תזונתי שונה וטעם שונה. החלטנו לרכז עבורכם מספר סוגי לחמים ולהסביר עליהם מעט.
סוגי לחמים – לחם כוסמין
סוגי לחמים – לחם זה מסתמן בשנים האחרונות כלהיט בעולם המאפיות. אין זה פלא, מאחר ומדובר בלחם אשר עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים ו-ויטמינים. לחם זה הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך ומתאים מאוד לאנשים אשר מעוניינים לאזן ולשמור על רמות הסוכר השונות בדם.
למעבר לקטגוריה קייטרינג טעים בירושלים לחצו>>
לחם מחיטה מלאה
סוגי לחמים – לחם חיטה מלאה הינו לחם אשר נאפה בצורה מיוחדת, בה נטחן כל גרגר החיטה ומכיל את נבט החיטה והסובין. היות והוא נטחן בצורה זו, ניתן למצוא בלחם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים רבים.
לחם לבן
מדובר ב- סוגי לחמים הפופולרי ביותר והראשון שמתכתב לנו באסוציאציות כשאנחנו מדברים על סוגי לחמים. לחם זה הוא לחם אשר הוכן מקמח מעובד אשר בו לא נמצאים סובין ונבט אשר נמצאים בלחם חיטה מלאה, ומספקים לו יתרונות תזונתיים רבים.
לחם זה נחשב לאחד הלחמים הפופולריים והטעימים ביותר, אך יחד עם זאת מדובר בלחם יחסית מעובד ואנו ממליצים לצרוך אותו בהתאם.
לחם שיפון
השיפון הוא אחד הדגנים הפופולריים שנמצאים כיום בעולם. אנשים רבים נוטים להתבלבל בין שיפון לחיטה מאחר והם מזכירים מאוד אחד את השני בצורתם. לחם שיפון הוא לחם אשר נעשה מטחינת כל מרכיבי הדגן ומכיל ויטמינים, מינרלים, מגנזיום, סיבים תזונתיים ועוד.
כמו כן, לחם שיפון הוא לחם המתאים לאנשים אשר רוצים לאזן ולשמר את כמויות הסוכר בדם, מאחר והוא בעל אינדקס גליקמי נמוך ביחס ללחמים אחרים.
לקבלת מידע על תפריט לאירועים לחצו>>
לחם מחמצת שאור
לחם זה נחשב ללחם מעט שונה מן הלחמים האחרים, מאחר ותהליך התפחתו יכול לארוך בין 14-21 ימים. לחם זה נחשב ללחם קל לעיכול וידידותי לחולי סכרת סוג 2, מאחר והוא לא מעלה את רמות האינסולין בדם לאחר אכילתו.
כאשר אנחנו מדברים על תהליך התפיחה של לחם זה אנו מדברים על תפיחה באמצעות קמח ומים בלבד, ללא שמרים וללא שום חומרים שונים אשר עשויים להתפיח אותו במהירות ולהפוך את התהליך למהיר יותר. תהליך איטי זה המבוסס על גבי קמח ומים מוציא מן הלחם את המירב ומקנה לו יתרונות תזונתיים רבים.
סוגי לחמים – לחם מחיטה טרום נבוטה
סוגי לחמים זה עשוי מגרעיני חיטה אשר נמצאים בתהליך ההנבטה, כאשר תהליך הגריסה והעיבוד שלהם מתחיל טרם נביטתם לחלוטין. לחם העשוי מחיטה זו נחשב ללחם בעל יתרונות תזונתיים, מאחר וחיטה שאיננה נבטה עדיין מחזקת את הערכים שלה. לכן, ניתן למצוא בו כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ואף נוגדי חמצון.
בהולי בייגל קטמון תוכלו למצוא את כל סוגי הלחמים. הלחמים שלנו נאפים במקום, וכך מתאפשר לנו להגיש אותם חמים וטריים.